לייעוץ ראשוני ללא התחייבות חייגו: 050-679-45-49

מה זה רישיון נשק אירגוני?

מדורי הדרושים בישראל מלאים במשרות לתחומי האבטחה

ככה זה כשמדובר במדינה שנמצאת תחת איום ביטחוני כמעט תמידי. תפקידם של המאבטחים הוא תפקיד בעל אחריות גדולה במיוחד וכחלק מהעניין הם נדרשים לשם כך גם לשאת נשק. כדי לעבוד בתור מאבטחים שנושאים  נשק תהיו מוכרחים להוציא רישיון נשק ארגוני. זהו רישיון נשק השונה מהאישור הרגיל והוא מיועד אך ורק למאבטחים. רישיון נשק ארגוני הוא תנאי לאלו ששואפים לשמש בתפקידי האבטחה השונים ובלעדיו הם לא יוכלו לעשות כך. מה השלבים לקבלת רישיון נשק ארגוני? באילו תנאים צריך לעמוד? ואילו מסמכים צריך לסדר? עו"ד יהונתן קמיל על מידע שחשוב לדעת.

תנאי הסף לקבלת רישיון נשק אירגוני
את רישיון הנשק הארגוני יש להוציא בטרם תחילת קורס המאבטחים שאתם עומדים להשתלב בו. תנאי הסף הדרושים לכם הם: עליכם להיות תושבי קבע של מדינת ישראל (ובמידה ולא, עליכם לשהות כאן לפחות 3 שנים לפני הגשת הבקשה), עליכם לדעת את השפה העברית (כולל קרוא וכתוב), ועליכם להיות מעל גיל 27. שימו לב שאם סיימתם בהצלחה שירות צבאי או לאומי, מספיק שתהיו מעל גיל 21 כדי להגיש את הבקשה. אלו הם תנאי הסף אולם הדרך לקבלת רישיון נשק אירגוני דורשת עמידה בתנאים ובמבחנים נוספים שנועדו לוודא את כשירותכם לנשיאת נשק.

מבחני כשירות נפשית לקבלת רישיון נשק ארגוני
אחד מהתנאים הנוספים לקבלת רישיון הנשק הדרוש לעבודה באבטחה הוא עמידה במבחני כשירות נפשית. בצורה זו מנסות הרשויות לסנן את אלו שאינם מתאימים ולנסות לדאוג לכך שרק בעלי הכשירות יהיו רשאים לשאת נשק ולשמש בתפקיד הרגיש הזה. מאבטחים שאושרה בקשתם לנשק יצטרכו לעבוד בדיקה אצל פסיכולוג שיעביר את תוצאותיה אל חברת האבטחה או אל המטווח. ניתן להגיש ערעור במידה והבדיקה הפסיכולוגית מצאה שלא לאשר את רישיון הנשק.

ההכשרה הדרושה לקבלת רישיון נשק לאבטחה
מאבטחים שירצו לעבוד בעבודות הכרוכות בנשיאת נשק ידרשו לעבור הכשרה מתאימה הכוללת גם חומר עיוני וגם חומר מעשי במטווחים. אל ההכשרה ניתן לגשת רק לאחר שתעברו את השלבים הראשונים הכוללים עמידה בתנאי הסף ובמבחני הכשירות הנפשית. ההכשרה אינה אחידה והיא משתנה בהתאם לאופי תפקיד האבטחה שאתם עומדים למלא. לאחר שתסיימו בהצלחה את ההכשרה תקבלו את רישיון הנשק המיוחל ותוכלו להשתלב בתפקידי אבטחה מאתגרים ומלאי אחריות לשלומם של אחרים.