לייעוץ ראשוני ללא התחייבות חייגו: 050-679-45-49

הגשת כתב אישום

הגשת כתב אישום היא השלב האחרון לפני תחילת המשפט. השלבים שקודמים לו הם למעשה שלבי החקירה ואיסוף הראיות.

כאשר אלו מסתיימים מוגשים כל החומרים אל יחידת התביעות או אל הפרקליטות ושם תתקבל ההחלטה האם להגיש כתב אישום. ברגע שמוגש כתב האישום למעשה אין דרך חזרה ואז מתחיל המשפט שיקבע האם האדם אשם או לא אשם בביצוע העבירה. ההחלטה על הגשת כתב האישום היא של המשטרה והפרקליטות, כאמור, והיא נגזרת של הראיות שנאספו ושל סיכויי ההרשעה של הנאשם.

מהו כתב אישום פלילי?
כתב אישום פלילי הוא למעשה המסמך שנותן את האות לפתיחת המשפט הפלילי. כתב האישום מורכב ממספר חלקים הכוללים פרטים טכניים על הנאשם, רשימת עדי התביעה, רשימת העבירות המיוחסות לנאשם וכן את החלק שכולל את העובדות. החלק הזה הוא מהות כתב האישום והוא מפרט את כל העובדות שהוכחו על-ידי התביעה כנכונות והן קושרות בין הנאשם לבין ביצוע העבירה. העובדות הן הבסיס לכתב האישום ולכן על התביעה לפעול כדי להוכיח כמה שיותר עובדות באותו הקשר.

מתי מוגש כתב אישום לבית המשפט?
כתב אישום אינו מוגש באופן אוטומטי לבית המשפט אלא רק לאחר עבודה מאומצת של התביעה בהוכחת העובדות ואיסוף ראיות כנגד הנאשם. גם אם מאמינה התביעה שיש בידה מספיק חומרים כדי להפליל את הנאשם, זה לא תמיד יספיק. הפרקליטות והמשטרה הן שקובעות האם יוגש כתב האישום ורק דעתן היא שתקבע בסופו של דבר. במידה והגופים האלו יאמינו כי ישנם סיכויים גבוהים להרשעת הנאשם וכי הראיות שנאספו הן מספיק מוצקות הן יחליטו על הגשת כתב האישום ואז יחל המשפט.

מה עושים לאחר הגשת כתב אישום?
ברגע שמוגש כתב אישום מתחיל המשפט ואין דרך חזרה. בשלב זה עומדות בפני הנאשם מספר אפשרויות. הוא יכול להכחיש מכל תוקף את הכתוב במסמך הזה ולמעשה לכפור בכתב האישום. בנוסף הוא יכול להודות בכל סעיפי כתב האישום או רק בחלקן. ההחלטה על סוג הפעולה צריכה להיות בשילוב עם עורך דין פלילי שיבחן את התמונה במלואה ויסייע לנאשם להחליט את ההחלטה הנכונה ביותר בהתאם למצב. עו"ד יהונתן קמיל, מומחה בפלילים, יעמוד לצידכם החל משלב הייעוץ הראשוני ועד לשלב הייצוג בבית המשפט, במידה ויהיה בכך צורך.