לייעוץ ראשוני ללא התחייבות חייגו: 050-679-45-49

עבירות סחיטה באיומים

לצערנו, עבירות סחיטה באיומים הן עבירות נפוצות בישראל ואינן ניתנות לשיוך למגזר כזה או אחר באוכלוסיה

עבירות של סחיטה ו/או איומים עלולות לפגוע באנשי ציבור כמו גם באנשים מהיישוב, בנשים, בגברים, בבעלי עסקים, בעבריינים ובאנשים ללא כל עבר פלילי. החוק בישראל קובע כי סחיטה באיומים היא עבירה פלילית שיכולה להוביל לעונש של עד שבע שנות מאסר בפועל. החוק נועד כדי למנוע מצבים בהם אנשים מפעילים כוח (פיזי או מילולי) על אחרים וכדי לגרום להתנהלות תקינה וצודקת יותר בחברה. עו"ד יהונתן קמיל, מומחה בתחום הפלילי, מייצג נאשמים בעבירות סחיטה באיומים וכן כאלה שעבירות מסוג זה בוצעו כלפיהם. הניסיון הרב שברשותו מאפשר לו להגן על האינטרסים של לקוחותיו ולייצג אותם בצורה המקצועית ביותר בבית המשפט ולאורך כל הדרך.

מה נחשב לעבירות סחיטה באיומים?
חשוב להבהיר כי עבירות סחיטה באיומים מוסדרות וקבועות בחוק ואינן נתונות לפרשנות אישית. זאת אומרת שלא כל איום שאדם חש נחשב באופן אוטומטי לעבירות סחיטה באיומים ויש לבחון את הדברים על פי מה שמתואר בחוק. סחיטה באיומים מתוארת בחוק ככפייה של מישהו על מישהו אחר לעשות (או להימנע) מפעולה מסוימת. הכפייה (האיום) יכולה להיות פיזית או מילולית והיא יכולה לפגוע בשמו הטוב של אדם, בפרנסתו ובדברים נוספים.

מה העונש על עבירות סחיטה באיומים?
עבירות סחיטה באיומים מתוארות, כאמור, כניסיון לכפות על אדם התנהגות מסוימת. זו יכולה להיות כפייה לבצע מעשה מסוים או כפייה להימנע מפעולה מסוימת (למשל לשתוק ולא לספר את האמת…). סחיטה באיומים יכולה גם להיות איום על פרסום תוכן מסוים שיפגע בשמו הטוב של אדם או בפרנסתו אם לא יעשה את הנדרש ממנו. חשוב לציין שהחוק גורס כי מספיקה הוכחת האיום ואין צורך בהוכחה שהאדם המאוים ביצע פעולה או נמנע ממנה בעקבות האיום שהופעל עליו. העונש משתנה ממקרה למקרה אולם במידה ואכן הוכחה סחיטה באיומים העונש יכול להגיע אפילו לשבע שנות מאסר.

עבירות איום מול עבירות של סחיטה באיומים
החוק במדינת ישראל מציג הבדלים מהותיים בין עבירות איומים לבין עבירות של סחיטה באיומים. בעוד איומים נועדו כדי להפחיד אדם מסוים, עבירות של סחיטה באיומים נועדו כדי להניע את אותו אדם לפעולה מסוימת או להימנעות ממשהו. העונשים המגיעים לעבירות האלו הם שונים בין עבירה לעבירה ותלויים בחומרת העבירה, בסוגה ובעברו הפלילי של הנאשם.