הגשת עתירה מנהלית נגד העירייה
קרה לכם פעם שחייבו אתכם על ארנונה מוגזמת לחלוטין? שקיבלתם צו הריסה למבנה מסוים שלדעתם אין הצדקת להריסתו?
קרה לכם שנתקלתם בהחלטה או הוראה מצד העירייה או הרשות המקומית והרגשתם שהיא פוגעת בכם באופן ישיר? קודם כל חשוב שתדעו שיש מה לעשות בעניין. אפילו שאתם קטנים והעירייה הוא גוף גדול, יש לכם אפשרות לעמוד מולם ולנסות לשנות את ההחלטה. קוראים לזה עתירה מנהלית ובשורות הבאות יסביר עו"ד יהונתן קמיל את כל מה שכדאי לדעת בעניינה.
מהי עתירה מנהלית?
התחום המנהלי נוגע לנושאים רבים מחיי היום יום שלנו. תשלומי ארנונה הם דוגמה טובה ומוכרת לכך, אך לא בזה זה מסתכם. כל החלטה של רשות מקומית, מועצה אזורית או עירייה נוגעת לתחום המנהלי ובכל פעם שאתם מרגישים שנעשה חוסר צדק בעניינכם, אתם יכולים להגיש עתירה מנהלית. עתירה זו היא כלי שיש לאזרחים בכדי לנסות ולערער על החלטות שניתנו בעניינם. יהיו מקרים בהם בית המשפט יחליט לאשר את העתירה ואז אותו גוף יצטרך לשנות את החלטתו, ויהיו מקרים בהם הוא ידחה את העתירה ואז ייאלץ האזרח העותר להשלים עם ההחלטה.
איך מגישים עתירה מנהלית?
עתירה מנהלית מגישים לבית המשפט במועד סמוך לפרסום ההחלטה שפגעה בכם. לא כדאי להשתהות עם העתירה ובכל מקרה לא ניתן להגיש אותה לאחר שעברו 45 יום מפרסום ההודעה על-ידי העירייה. כתב העתירה שתגישו לבית המשפט יכלול את כל ההתכתבות שלכם עם העירייה ואת השתלשלות האירועים שהובילו להגשת העתירה. בנוסף לכך יש לכלול כל הוכחה, ראיה, מסמך או נימוק שישכנע את ביהמ"ש בצדקתכם. חשוב להגיש את המסמכים והטפסים בצורה מסודרת ומנוסחת כהלכה ובאופן שיגדיל את סיכויי אישורה.
מה סיכויי ההצלחה בהגשת עתירה מנהלית?
רבים חושבים שכיוון שמדובר בגופים ציבוריים גדולים, סיכויי ההצלחה של עתירה מנהלית הם מלכתחילה אינם גבוהים. אנחנו מאמינים כי לא כדאי להעריך מראש וכי יש לבחון כל מקרה לגופו. מקרי העבר מוכיחים שכאשר נעשה חוסר צדק מהותי בית המשפט אישר עתירות מנהליות וחייב את הרשות או הגוף לשנות את ההחלטה. מה שכן, סיוע עו"ד בהגשת עתירה יכול בהחלט להגדיל את הסיכויים ולכן לא מומלץ לגשת לבד אל הדברים. עו"ד יהונתן קמיל, מומחה בתחום המנהלי, יעמוד לצידכם לאורך הדרך תוך בחינת הסיכויים הקיימים וליווי מקצועי ואמין במטרה להשיג את הצדק המגיע לכם.