קריטריונים חדשים ברישוי נשק
גם אם תמיד חלמנו להיות כמו האמריקאים באפשרויות הבלתי מוגבלות, ביעילות, בשפע ובדברים אחרים, לפחות בדבר אחד אנחנו יכולים להגיד תודה שאנחנו לא דומים להם: בדרך להשגת רישיון נשק.
בעוד אצלם היא קלה במיוחד (אפילו בסופר אפשר לקנות נשק...) אצלנו היא מסובכת ומסתבכת עם השנים. קריטריונים שהיו קיימים בעבר לא רלוונטים כעת, ומידי שנה מתכנסת וועדה מיוחד לקביעת התבחינים למתן רישיון נשק. לא קל להשיג רישיון נשק בישראל ויש שיגידו שאפילו קשה מאוד. למרות שלכאורה מדובר בדבר בעייתי, אנחנו סבורים שזה יתרון גדול שמביא לכך שרק מי שמתאים יוכל להחזיק נשק באופן חוקי ותחת רישיון. זה מונע אלימות ומצמצם סכנות ומאפשר לאזרחים להיות רגועים ובטוחים שמי שמחזיק נשק הוא מי שנבדק ונמצא מתאים למשימה. אז מהם התנאים ומה הדרישות שרק אם תעמדו בהם תוכלו לקבל אישור נשיאת נשק? עו"ד יהונתן קמיל מסביר על הקריטריונים לרישוי נשק בשנת 2018 ו- 2019.
דרישות סף למתן רישיון נשק פרטי
במסמך שהוציא לאחרונה שר הפנים גלעד ארדן מפורטות בדיוק מהן דרישות הסף למתן רישיון נשק פרטי. רפורמת הנשק של השר ארדן נועדה לעשות סדר בדברים וליצור פיקוח לצד אפשרות לחיזוק תחושת הביטחון של אזרחי המדינה. באתר משרד הפנים תמצאו מחשבון זכאות לרישיון כלי ירייה כאשר המידע מובא לפניכם גם כאן: בראש ובראשונה תהיו חייבים להיות אזרחי מדינת ישראל ולשהות בה באופן רציף בשלוש השנים האחרונות שלפני הגשת הבקשה (גם מי שאינו אזרח ישראל יוכל להגיש בקשה אלא שהוא יצטרך לעמוד בתנאים נוספים). בנוסף לכך, תצטרכו לדעת עברית, להיות מסיימי שירות צבאי או לאומי (מי שלא מילא חובה זו יוכל גם כן להגיש בקשה אלא שיצטרך להיות מעל גיל 27). כמו כן עליכם להציג תצהיר בריאות חתום על-ידי רופא ובו רשום שאתם כשירים להחזיק נשק וכן לעבור בהצלחה את ההכשרה הנדרשת.
מקצועות שזכאים לרישיון נשק
יש לערוך הבחנה בין מי שמעוניין לשאת נשק כי מתגורר ביישוב עם רגישות ביטחונית לבין מי שמעוניין בכך מתוקף עיסוקו המקצועי. מדינת ישראל קבעה רשימה של בעלי מקצוע שזכאים לרישיון נשק, ובתנאי כמובן שעומדים בשאר התנאים שנקבעו. בין המקצועות האלו ניתן למנות: מורי דרך, חקלאים, מוביל חומרי נפץ, משרתי כוחות הביטחון ומשטרת ישראל, כבאים, קציני ביטחון, עובדי ומתנדבי גופי הצלה, מדריכי ירי, ספורטאים שהם יורים פעילים, ציידים, וטרינרים, מדבירים ומקצועות נוספים. מי שממלא תפקידים מסוג זה ומחזיק בתעודת מקצוע יוכל לקבל אישור נשיאת רשק מתוקף משלח ידו.
איך מגישים בקשה לקבלת רישיון נשק?
חשוב לדעת שגם אם אתם עומדים בכל התנאים שנקבעו וגם את אתם עוסקים במקצוע שנכלל תחת הרשימה המפורטת, רישיון נשק לא ניתן באופן אוטומטי. יש להגיש בקשה מסודרת שנבחנת על-ידי רשויות החוק וגם כשהיא מתקבלת היא ניתנת לפרק זמן מסוים, ויש לחדש את האישור כאשר התוקף מסתיים. יש למלא את טופס מקוון באתר של המשרד לביטחון פנים, לצרף אליו את כל האישורים שיש לכם וללחוץ על "שלח". לאחרונה התהליך התייעל ונהיה ידידותי וזמין יותר כך שתוכלו לעשות זאת לגמרי בעצמכם. במידה ונתקלתם במצב של שלילת בקשה לרישיון נשק תוכלו להגיש ערעור ולהציג אישורים שמוכיחים את טענותיכם. עו"ד יהונתן קמיל, מומחה בתחום של רישוי נשק, יוכל לעזור לכם בהגשת הבקשה תוך מתן סיוע מקצועי ורגיש.